Vladika zapadnoamerički veliki licemer: Podržava slobodu medija, a ćuti o svojim mahinacijama

Autor:

Vesti

30.05.2019

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika Maksim propagira navodnu medijsku slobodu, a ne odgovara na pitanja o svojim nečistim poslovima.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Vladika zapadnoamerički Maksim

On je komentarisao proteste u Srbiji i tom prilikom izjavio da se vlast obraća jezikom koji nije drugačiji od onog iz Miloševićevog vremena i da crkva treba da podrži svaki pravedni zahtev za slobodom izražavanja.

- U potpunosti i apriori podržavam svakog ko podnosi nepravdu bilo koje vrste, te zato smatram da Crkva treba da podrži svaki pravedni zahtev za slobodom izražavanja, slobodnim medijima, dijalogom i slicno - rekao je Maksim za Nedeljnik.

Sa druge strane, episkop zapadnoamerički nije bi toliko rečit kada mu je Srpski telegraf uputio pitanja povodom pisma vernika SPC u Americi zbog njegovog skandaloznog delovanja i trošenja crkvenog novca.

U pismu između ostalog navode da su izgubili poverenje u njega, i da sve više parohijana, naročito roditelja sa decom izbegava da ide na službu, da u crkvi propagira obeležavanje Noći veštica, da smenjuje nepodobne sveštenike i dovodi sebi podobne Amerikance, te da je od njegovog dolaska u Kaliforniju eparhijska kasa maltene prazna.

Oni su zatražili od crha Crkve da ga pod hitno smene. Međutim, iako je boravio u Srbiji zbog održavanja sabora, vladika Maksim koji poziva na slobodu medija i izražavanja nije našao za shodno da odgovori ni na jedno od naših pitanja ovim povodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading