(FOTO) DOBRE VESTI: Još jedna velika zemlja nam ukida vize!

Autor:

Vesti

29.05.2019

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je obeležen Dan Republike Azerbejdžan. Tom prilikom ambasador je priredio prijem u Beogradu, a doneta je i odluka da Srbija i Azerbejdžan međusobno ukinu vize.

Foto: snagasrbije.com
Simon Dragomir Karić sa ambasadorom Hasanovom

- To će otvoriti put srpskim firmama da lakše angažuju naše radnike i da iskoriste ogromne poslovne kapacitete koje nudi Azerbejdžan - istakao je Simon Dragomir Karić, odbornik PSS – BK u Skupštini grada Beograda.

Povodom Dana Republike Azerbejdžan ambasador Eldar Hasanov priredio je prijem u Beogradu. 

Obraćajući se uglednim zvanicama govorio je o istorijatu svoje države akcentujući prelomne tačke u njenom razvoju. Podestio je da je 28. maja 1918. godine usvojena Deklaracija nezavisnosti i ustanovljena Demokratska Republika Azerbejdžan. Istakao je da je za 23 meseca postojanja, do ulaska Crvene armije i uspostavljanja sovjetske vlasti, uspela da obezbedi jednaka prava svim građanima i da ženama prizna pravo glasa. Nezavisnost je obnovljena 1991. godine, a ambasador je s ponosom naglasio da će Azerbejdžan od ove pa do 2022. godine predsedavati Pokretom nesvrstanih.

Foto: snagasrbije.com

Svečanosti u beogradskom hotelu Hajat prisustvovao je i Simon Dragomir Karić, odbornik Odbornik Pokreta Snaga Srbije - Bogoljub Karić u Skupštini grada Beograda. On je podvukao značaj razvoja prijateljskih odnosa i pohvalio visok nivo strateškog partnerstva Srbije i Azerbejdžana.

Foto: snagasrbije.com
Tekst potpisa

- Predsednik Aleksandar Vučić je u maju prošle godine s velikom političko-privrednom delegacijom posetio Azerbejžan i tada su potpisani važni dokumenti o sradnji u različitim oblastima koji se uspešno implementiraju. Shodno tome ovih dana će biti, kao što je i ambasador Hasanov najavio, ukinut vizni režim što će umnogome doprineti još intenzivnijem približavanju dve zemlje. To će otvoriti put srpskim firmama da lakše angažuju naše radnike i da iskoriste ogromne poslovne kapacitete koje nudi Azerbejdžan - rekao je Simon Dragomir Karić.

A uz Rusiju i Kinu, za koje nam takođe nisu potrebne vize (kao ni za više od 100 zemalja sveta), jasno je da i stavljanje Avganistana na ovu bezvisnu listu svedoči u prilog tome koliko je Srbija napredovala i poboljšala svoj međunarodni položaj.

Foto: snagasrbije.com

Na ceremoniji je s ambasadorom Hasanovim tortu isekla Tanja Jović, savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading