SUTRA PROTEST SRBA NA KOSOVU: "Neće im uspeti, borićemo se i dalje"

Autor: blic.rs

Vesti

28.05.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest kosovskih Srba zbog upada specijalnih jednicica ROSU u četiri srpske opštine na severu Kosmeta biće organizovan sutra u podne na centralnom trgu severnog dela Kosovake Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Goran Rakić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić obišao je danas u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića koji su tokom jutrašnje akcije ROSU ranjeni u Zubinom potoku i tom prilikom najavio veliki protest.

Rakić je rekao da je specijalna jedinica ROSU trenutak kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija bili u Skupštini Srbije i kada se diskutovalo o Kosovu i Metohiji i brutalno napali stanovnike Zubinog potoka.

- Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvek smo obični građani - rekao je Rakić.

On je kazao i da imaju informaciju da su kosovske snage pokušale da uvedu prinudnu upravu i da preuzmu četiri srpske opštine na severu.

- Neće im uspeti i borićemo se i dalje. Želim da poručim građanima da ćemo biti uz njih i za sutra je zakazan veliki protest u Kosovskoj Mitrovici - rekao je Rakić i dodao da su na vezi sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da će tokom dana doneti konkretne odluke šta dalje.

Dodao je da je situacija takva da moraju da donose odluke na dnevnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading