NEBOJŠA ČOVIĆ O POSLEDNJIM PROVOKACIJAMA U SANDŽAKU: Milioni za Ugljanina od Haradinaja i Tačija!

Autor: K. V.

Vesti

28.05.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što Sulejman Ugljanin pokušava da sprovede u Sandžaku radi po instrukcijama iz Prištine i ne bi me čudilo da se ispostavi da za to dobija velike pare, kaže Nebojša Čović, jedan od najboljih poznavala prilika na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sulejman Ugljanin

Bivši direktor Koordinacionog centra za KiM konstatovao je, gostujući juče na TV Hepi, da ratni zločinci koji su na vlasti u Prištini, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, raspolažu ogromnim sumama novca. Kako je rekao Čović, "oni uspešno prašak pretvaraju u pare". On je pojasnio i da kad kaže prašak, misli u stvari na drogu i da bi toga morali da budu svesni i da se time pozabave međunarodni faktori.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nebojša Čović

On kaže da se devedesetih godina, kada je obavljao funkciju gradonačelnika, nije bavio pitanjem Sandžaka, ali je i tada bilo očigledno da Ugljanin radi na otcepljenju tog dela Srbije.

- Očigledno je da Ugljanin dobija pare od albanskog lobija, da pravi sve što pravi. Imaju dosta para, drogu prebacuju u novac, to su udruženi kriminalci i ratni zločinci. Haradinaj je klao srpsku decu, bacao u Radonjićko jezero. Pobio je sve svedoke tog nemilog događaja, pa u dogovoru sa ljudima iz EU i Haškog tribunala zataškao sve. I Nemačka je jedan od glavnih sponzora Kosova - podvlači Čović.

Čović: U Prištini prašak, a kad to kažem prašak, mislim na drogu, uspešno pretvaraju u pare

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Tači

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ocenila je da jedino Sulejman Ugljanin ne shvata da je njegove separatističke ideje pregazilo vreme i da za to nema podršku ni među Bošnjacima.

- BNV nema mandat da se bavi pitanjima koje sadrži inicijativa i da nijedna aktivnost BNV u vezi s njenim donošenjem i mimo zakona zemlje neće biti finansirana iz budžeta Srbije. Odavno smo oguglali na njegove neuspele pokušaje da poseje seme zla, tužilaštvo mora hitno da reaguje - navela je Paunovićeva.

Ugljanin juče nije odgovorio na naša pitanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading