Pacoli zakukao kod Mogerinijeve: Ne dajte da Srbi hapse moje teroriste

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.05.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vicepremijer i ministar spoljnih poslova takozvane države Kosovo Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bedžet Pacoli

On je tim povodom izrazio "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Pacoli je na svom Fejsbuk nalogu objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".


- Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti - tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe naveo da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading