Paunović: Ugljanina je pregazilo vreme

Autor: Republika

Vesti

27.05.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović, reagujući na izjavu Sulejmana Ugljanina povodom inicijative Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) kojom se traži specijalni status Sandžaka, istakla je da jedino Ugljanin ne shvata da je njegove separatističke ideje pregazilo vreme i da za te ideje nema podršku ni među Bošnjacima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sulejman Ugljanin

- Ugljaninova politička karijera je obeležena ovakvim izjavama. Bez obzira na to što smo odavno oguglali na njegove neuspele pokušaje da poseje seme zla, tužilaštvo bi moralo hitno da reaguje - rekla je Paunović.

Paunović je naglasila da BNV nema mandat da se bavi pitanjima koje sadrži inicijativa i da nijedna aktivnost BNV-a u vezi njenog donošenja i mimo zakona ove zemlje, neće biti finansirana iz budžeta Srbije.

Prema rečima Paunović, ovakve izjave Ugljanina su skandalozne u zemlji čiji su zakoni u oblasti manjinske politike iznad evropskog proseka, podsetivši da u Srbiji živi 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini i koji čine bogatstvo Srbije. Izgleda da baš to smeta Ugljaninu, istakla je Paunović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading