Nadamo se srpskom predstavniku u EP: Građani Srbije izašli na glasanje, ogroman red ispred hrvatske ambasade

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.05.2019

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Srbije koji imaju i hrvatsko državljanstvo, danas u Ambasadi Hrvatske u Beogradu imaju priliku da glasaju na izborima za Evropski parlament, a sudeći prema redu ispred Ambasade, u kojem građani strpljivo čekaju i po dva sata, za evropske izbore vlada veliko interesovanje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Veliki red ispred Hrvatske ambasade za glasanje

Među glasačima u Beogradu najviše je Srba iz Hrvatske koji od ratova devedesetih godina žive u Srbiji, a kako navode, danas su došli kako bi dali svoj glas i podršku da u EP bude i srpski predstavnik koji bi zastupao njihove interese, ali i interese Srba koji danas žive u Hrvatskoj.

Generalni sekretar Udruženja Srba iz Hrvatske Milojko Budimir kaže da bi srpski predstavnik u EP značio ne samo za Srbe koji su ostali u Hrvatskoj i čija situacija, kaže, nažalost nije onakva kako bi želeli, već bi to bio glas i za izbegle i prognane Srbe, koji ni posle gotovo dve decenije, navodi, nisu bili u stanju da reše svoja osnovna ljudska i građanska prava.

- To bi značilo i za Srbiju na njenom putu ka EU - kaže Budimir, koji se nada da će u EP biti i srpski predstavnik, da će Srbi koji su u Hrvatskoj i oni koji su dijaspora, posebno u Srbiji gde ih je najviše, izaći i dati glas za svoja prava.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milojko Budimir

- Da je sve kako smo mi planirali, da je otvoreno više glasačkih mesta i da je omogućeno svima onima koji imaju pravo da glasaju, onda sam siguran da bismo uspeli da imamo srpskog predstavnika u EP, i to ne jednog, već i više kandidata - navodi Budimir.

Prema njegovim rečima, red ispred hrvatske Ambasade govori da se ljudi nisu odrekli svojih prava jer oni su hrvatski državljani srpske nacionalnosti i taj glas mora da se čuje u Evropskom parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading