TAČI ODLEPIO: Ponovo optužuje Srbe za genocid, i to zbog OVOGA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.05.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik takozvane države Kosovo Hašim Tači nastavio je i danas sa "mapiranjem" mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Hašim Tači

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca tog navodnog masakra nije izveden pred lice pravde. 

Ovo nije prvi put da Tači putem ove društvene mreže ili na skupovima pominje godišnjice navodnih zločina srpskih snaga.


Sredinom meseca u Prizrenu, u naselju Koriša, rekao je da su su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na Kosovu i Metohiji - žrtve genocida i etničkog čišćenja.

Tači je tada rekao da je dobro što je kosovska skupština odlučila da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen navodni genocid, a na osnovu kojih Priština planira da potraži pravdu pred međunarodnim instancama.

On je takođe, učestvujući na spomen-akademiji održanoj na 20. godišnjicu navodnog masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći, tvrdio da za 400 masakara koje je, po njemu, izvršila Srbija, još uvek niko nije osuđen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading