Pet i po miliona evra za RS i opštine u BiH gde žive Srbi

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2017

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će sa oko 5,5 miliona evra pomoći opštine u Republici Srpskoj, kao i opštine u Bosni i Hercegovini u kojima pretežno žive Srbi, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić imao sastanak sa predsednikom RS i premijerkama dve države

Nakon sastanka s predsednikom RS, kao i premijerkama dve države u Predsedništvu Srbije, Vučić je naveo kojim će to projektima Srbija pomoći sunarodnike u susednoj državi.

Reč je o više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama RS, kao i o pomoći opštinama u kojima u BiH žive pretežno Srbi.

- Znate da smo učestvovali u rekonstrukciji škole "Srbija " u Bosanskom Šamcu, kao i škole "Vuk Karadžić" u Doboju - rekao je predsednik te dodao da će Srbija finansirati izgradnju dečjih vrtića u Trebinju i Brčkom, kao i studentsko-đačkog doma u Vlasenici. Biće rekonstruisane ulice na Palama, kao i sportske dvorane i trg u Istočnom Sarajevu. Predviđena je sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika - dodao je Vučić.

- To je oko četiri miliona evra i Srbija će pružiti podršku opštinama u Federaciji koje su nastanjene pretežno srpskim stanovništvom, poput Grahova, Drvara, Petrovca i Glamoča sa milion evra za razne projekte. Ukupno će to biti oko pet i po miliona - poručio je predsednik Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading