Čanak: Prisustvovaću sednici Skupštine o Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.05.2019

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da će prisustvovati sednici Narodne skupštine Srbije o Kosovu u ponedeljak, 27. maja, sopšteno je iz te stranke.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Čanak

- Ovo je sedma ili osma sednica na temu Kosova kojoj sam prisustvovao i nijedna nije donela konkretni rezultat. Primer za to je da je prošlo 12 godina od donošenja Ustava Republike Srbije, a Skupština nije donela Zakon o sprovođenju izbora na Kosovu. Razlog za to je očigledan - izbori nikada nisu ni planirani - rekao je Čanak sinoć na tribini Vojvođanskog fronta "Vreme je za Vojvodinu" u Bečeju.

On je na skupu koji su organizovale LSV i Vojvođanska partija, rekao da je "sudbina Vojvodine takva da sve što se događalo u proteklih 100 godina vodi ka tome da je ona bila eksploatisana" i da se mora boriti protiv centralizma. 

- Branimo se od centralizma. Dokaz za to je da se najrazvijenije opštine u Srbiji nalaze upravo tamo gde se donose odluke - u Beogradu. Od 15 najrazvijenijih opština u Srbiji, svih 15 se nalaze upravo u Beogradu - rekao je Čanak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading