Simonović napravio miting ispred suda: Počelo suđenje predsedniku opštine Grocka

Autor: Republika

Vesti

25.05.2019

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici optuženih za paljenje kuće novinara lokalnog portala Žig info Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine počelo je u petak u neobičnoj atmosferi - uz skandiranje i aplauze tridesetak Simonovićevih pristalica, koje su ga dočekale ispred sudnice Drugog opštinskog suda.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

- Ovi ljudi su samo došli da me podrže, nisam ih ja dovodio. Da sam ja dovodio ljude, sud bi bio mali da ih sve primi - rekao je vidno raspoložen Simonović posle glavnog pretresa.

Kada je izašao iz zgrade suda u pratnji advokata, opet se prolomio aplauz, a neki od okupljenih su uzvikivali da će opet glasati za njega ako se kandiduje na novim izborima.

Svoj doprinos neobičnom glavnom pretresu dao je i sudija Slavko Žugić, koji se učesnicima u postupku obraćao sa ti, što nije uobičajena praksa u sudu.

Pravi cirkus od sudskog procesa

Videvši Simonovićeve pristalice ispred suda, novinar Milan Jovanović je izjavio da je to nedopustivo ponašanje, da je to pritisak na sud i da se ceo proces oteže i od njega pravi cirkus.

- Mislim da će se sve ovo otezati unedogled. Ovo je njegova rodbina, to su njegovi prijatelji, opštinski funkcioneri... Ovo je predstava - rekao je Jovanović.

Podsetimo, na automobil novinara Jovanovića bačen je Molotovljev koktel, a plamen se sa vozila parkiranog u garaži raširio i na kuću, koja je izgorela! Jovanović i njegova supruga su u trenutku napada spavali u kući i za dlaku su izbegli užasnu smrt.

Osim bivšeg opštinskog funkcionera, na optužnici se nalaze i Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović, koji se terete za teško delo protiv opšte sigurnosti. U napadu je učestvovala i lokalna pevačica Bojana Cvetković Šijački, koja je postigla sporazum sa tužilaštvom i osuđena je na šest meseci kućnog zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading