RAKIĆ POSLE SASTANKA S VUČIĆEM: Nije im uspeo bojkot, pobedilo je srpsko jedinstvo!

Autor: Tanjug

Vesti

24.05.2019

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je, posle sastanka političkih predstavnika Srba sa KIM sa predsednikom Srbije, da su izabrani gradonačelnici spremni da napuste ponovo institucije ako ne bude razumevanja Prištine, ali i da će se to desiti na svim nivoima, od tužilaštava i sudova, do prosvete.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Goran Rakić s predstavnicima Srpske liste

Prema njegovim rečima, pobeda Srpske liste je pobeda srpskog jedinstva.

- Na današnjem sastanku zahvalili smo predsedniku Vučiću na požrtvovanju, na svemu onome što radi da bi svima nama na KIM olakšao život - rekao je Rakić na konferenciji za novinare.


Kako kaže, izbori su pokazali da nije uspeo bojkot na koji su pozivali iz centra Beograda pojedini kvazipolitičari ili opozicija.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Predstavnici Srba sa KiM nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

- A taj bojkot bi značio da na severu KiM vladaju drugi, Albanci ili neko koga bi međunarodna zajednica postavila iz svog džepa, a to bi značilo pogrom Srba - rekao je Rakić, podsetivši da u južnoj Mitrovici ne živi nijedan Srbin.


Pozvao je međunarodnu zajednicu da uvaži volju naroda i dodao da od ambasadora i predstavnika međunarodnih organizacija nije dobio još nijednu čestitku na tome što je čitav proces protekao u miru.

- Ali su se setili izbornog procesa iz 2017. Kad mi u razgovoru sa ambasadorima pomenemo nešto od ranije, na primer pogrom, oni kažu: "hajde da pričamo o budućnosti, nemojte se vraćati u prošlost. A kad je njihov interes u pitanju onda se sete 2017, pa čak idu i do Prvog svetskog rata, Kosovskog boja. Valjda im je Miloš kriv kad je njihov interes u pitanju - zaključio je Rakić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rea

24.05.2019 16:32

Samo jedinstvo!

Lepi

24.05.2019 19:13

Setimo se znacenja 4 S.

koturaljka

25.05.2019 05:54

Sada imamo još jedan adut u pregovorima.