Majur dobija brzu saobraćajnicu i novu sportsku salu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.05.2019

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas Mesnu zajednicu Majur u Šapcu i tom prilikom razgovarala s načelnikom Mačvanskog okruga Vladanom Krasavcem i predsednikom MZ Majur Ivanom Neškovićem o infrastrukturnim projektima važnim za ovaj kraj.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Mihajlovićeva je istakla da nije prvi put u Majuru i da je Ministarstvo koje vodi pomoglo da se srede putni prelaz i železničko stajalište u ovom mestu, ali i da posle 20 godina meštani Majura dobiju asfaltirane ulice. 

- Razlog zašto sam danas ovde je taj što za nekoliko meseci krećemo u izgradnju brze saobraćajnice Šabac-Loznica i građani Majura imaće direktan prilaz toj saobraćajnici. Radove ćemo započeti najpre na mostu preko Save u Šapcu. Takođe, uskoro započinjemo i rekonstrukciju škole i fiskulturne sale u Majuru, koju pohađa 880 učenika koji fizičku nastavu obavljaju u učionici. Izdvojili smo 131 milion dinara za to - rekla je ona. 

Mihajlovićeva je rekla da Vlada Srbije ne deli građana po tome za koga glasaju i da je tu da radi za sve građanke i građane Srbije, da se u svakom delu zemlje živi dobro. 

- Vodimo odgovornu politiku, u kojoj su svi građani Srbije ravnopravni, bez obzira na to u kom gradu žive i za koga glasaju - rekla je ona. 

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog okruga, rekao je da je današnja poseta potpredsednice Mihajlović pokazatelj da Vlada Srbije vodi računa o svim građanima i da prepoznaje i rešava njihove probleme. 

Ivan Nešković, predsednik Mesne zajednice Majur, zahvalio je potpredsednici Vlade na pomoći, rekavši da je na sastanku bilo reči o infrastrukturnim potrebama meštana ovog kraja, te da će od posebnog značaja biti izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica. 

Slobodan Birmančević, narodni poslanik iz Šapca, zahvalio je u ime građana ovog grada potpredsednici Vlade na pomoći i podršci, istakavši da će novi projekti koje Vlada i Ministarstvo započinju značiti građanima Šapca i Mačvanskog okruga. 

- Uradili smo nekoliko puteva koji povezuju Šabac sa Loznicom i Koceljevom, asfaltirali ulice na koje se čekalo 20 godina, vodeći računa o potrebama građana. Sada nas čekaju novi projekti, pre svega izgradnja mosta preko Save i brze saobraćajnice od Šapca do Loznice - rekao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Mihajlovićeva je posetu Majuru iskoristila i da obiđe asfaltiranu Ulicu Travnice i tom prilikom razgovarala sa meštanima ove mesne zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading