Šiptari u bedaku: Više od godinu dana nijedno priznanje Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2019

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje priznanje nezavisnosti Kosova bilo je 15. februara 2018. godine i od tada nije bilo nijednog priznanja, piše Koha.net.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Članica Komisije za evropske integracije Skupštine Kosova i poslanica Samoopredeljenja Fatmire Mulhadža Kolčaku kaže da je razlog tome slabo lobiranje Ministarstva spoljnih poslova Kosova i haosa koji vlada u zemlji.

Prema njenom mišljenju, umesto da uspeh MIP-a Kosova bude povećanje broja priznanja, oni se ponose izostankom povlačenja priznanja.

Analitičar i dobar poznavalac međunarodnih odnosa Emruš Ujkani smatra da je broj priznanja izostao zato što još nema sporazuma sa Srbijom.

 

 

Prema njemu, Srbija je iskoristila trenutak početka dijaloga o normalizaciji odnosa za agresivnu diplomatiju protiv priznanja Kosova.

Analitičar Arton Musljiu smatra da povlačenje priznanja dovodi do stvaranja haosa u međunarodnim odnosima.

Iz MIP-a Kosova kažu da neprekidno rade na novim priznanjima Kosova.

Oni ocenjuju da je propaganda Srbije bila aktivno prisutna u mnogim zemljama sveta, ali je sada to poglavlje zatvoreno i Srbija je doživela neuspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading