Tera ga neki maler! Šef diplomatije opet izbegao smrt

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.05.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić bio je juče u predsedničkoj palati Somalije, u trenutku kada je izvršen teroristički napad, ali to nije jedina muka koja ga je snašla na ovom putovanju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Dačić je u trenutku kada se začula eksplozija, razgovarao s predsednikom Somalije, koji se trgnuo kada je odjeknuo prasak.

- Mi smo na to navikli, nas su bombardovali - rekao je tada Dačić, a prenosi Tanjug, dok mu je predsednik Somalije kazao na to da bi, da su ovde bili neki sa Zapada, oni odmah pobegli. Međutim to nije jedini peh koji se na ovom putovanju dogodio prvom potpredsedniku Vlade.

Avion prinudno sleteo u Atinu

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Sve to Dačić je rekao sinoć u telefonskom razgovoru za Tanjug iz Atine, gde je inače avion Vlade Srbije kojim je išao prinudno sleteo zbog kvara.

U eksploziji u Mogadišu koju su izveli teroristi Al Šababa povezani sa Al Kaidom poginulo je najmanje devet ljudi, uključujući bivšeg šefa diplomatije Somalije, a ranjeno je 13, mahom vojnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading