Predsednik Vučić najavio žestok udar na narko-mafiju!

Autor: Borislav KAŠANSKI

Vesti

22.05.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žestoko ćemo udariti na kriminalce, pokazaćemo građanima da možemo da ih zaštitimo od onih koji ugrožavaju budućnost naše dece!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije najavio je juče u Novom Sadu još jednu epizodu obračuna sa kriminalom, govoreći na promociji tri nove klase pripadnika MUP.

- U Novom Sadu održavamo ovu svečanost upravo zašto što će se jedan od žestokih udara događati upravo u ovom gradu - rekao je Vučić.

Predsednik je poručio policajcima da će država nastojati da oni koji su prvi kada je reč o bezbednosti nikada više ne budu poslednji po onome što država daje.

- Izašli smo iz dečjih bolesti da jačanje policije znači tobož jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina.

Nisam čuo ništa gluplje od saopštenja Kvinte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je iznenađen saopštenjem ambasada Kvinte (Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i SAD) posle izbora za gradonačelnike opština na severu KiM, iz kojeg jedino može da se zaključi da su neki nezadovoljni što su izbori protekli u miru i redu.
- Želim da im čestitam na njihovoj inventivnosti. Ja ništa gluplje u svom životu nisam pročitao - rekao je Vučić.

On je naveo da su sve zemlje Kvinte poslale posmatrače ne bi li pronašle nekakvu nepravilnost i grešku za koje bi optužile Srbe, ali da nisu uspele da nađu ništa, pa su zato u saopštenju morale da kažu da je bilo pritisaka 2017. godine.

Obećao je veće plate, kao i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica jer oni daju državi ono što je najteže dati. Rekao je da Srbija nabavlja najmoderniju opremu da bismo mogli da se obračunamo sa potencijalnim teroristima, kriminalcima svih boja, da se onemogući da zarađuju veliki novac prodajući drogu.

- Danas pokazujemo da policija isključivo brine o građanima i nemamo pravo da štedimo u budućnosti na policiji. U nju mladi ljudi treba sve više da žele da dolaze i sve manje da iz nje odlaze. Najbolji ste dokaz da smo na pravom putu, da sve mere koje smo preduzeli deluju. Srećan sam kada vas vidim u novim patikama i opremi, a i stanovi koje gradimo donose upravo one rezultate koje smo želeli - kazao je Vučić.

Sednica o Kosovu nije trik

Vučić je poručio da posebna sednica parlamenta o KiM nije nikakav trik, kako to spekulišu njegovi politički protivnici, jer nema važnije teme od Kosova i Metohije niti važnijeg mesta od parlamenta da se o toj temi razgovara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako kaže, svakog dana je slušao kritike i optužbe kako ne želi i nema hrabrosti da se pojavi pred političkim protivnicima upravo po pitanju KiM i da je u redu što su napravljeni mostovi, auto-putevi, pruge, što su vojska i policija bolje opremljene, ali je katastrofa što ne sme da se pojavi da razgovara o Kosmetu.

Kad odem da razgovaram sa predstavnicima SPC, kažu: "Što razgovaraš sa Crkvom, treba da ideš parlament." Onda kažem da dolazim u parlament da odgovorim na pitanja, da podnesem izveštaj, a onda kažu da je to sad trik. A kakav trik?

Predsednik Srbije podsetio je da je prošle godine bilo najmanje krivičnih dela u poslednjih 18 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vitki

22.05.2019 15:15

Isto toliko pa i vaznije je srediti sivu ekonomiju!

saran

23.05.2019 04:59

Narkotici unistavaju nasu decu. Danas drogu samo sto na trafici ne prodaju. Odlucno u borbu protiv upropascavanja nase dece!