PALMA: Žena je najvažnija karika u društvu

Autor: Republika

Vesti

19.05.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Leskovcu je održana druga redovna izborna Skupština Aktiva žena Gradskog odbora Jedinstvene Srbije (JS) za Leskovac, na kojoj je učestvovalo 500 članica, a kojoj je prisustvovao i predsednik JS Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Republika
Aktiv žena u Leskovcu

Palma je ovim povodom izjavio da njegova stranka hoće da se žene, majke, sestre, unuke u Srbiji uvek poštuju kao da je svaki dan 8. mart.

- Kada čujem u nekoj porodici gde ima dvoje troje dece, a ne radi supruga, već samo suprug i on njoj kaže: „Ja te izdržavam“. Ja onda kažem: „Koga ti bre izdržavaš?“ Ona tebe izdržava, čuva decu, sprema ručak, vodi računa o porodici. Ne govorim to kao političar i to nije politički program. To je životni program i ja sam tako rođen - poručio je Palma članicama Aktiva žena JS u Leskovcu i nastavio: 

- Takođe ja sam iznenađen kada čujem da je neka devojka, žena, bila zaposlena, pa se udala i ostala u drugom  stanju, a onda dobila otkaz. To ne sme da se događa i pozivam sve žene gde god da čuju da postoji takav slučaj da dignu svoj glas i daju podršku tim devojkama - istakao je predsednik JS.

On je naveo da je žena najvažnija karika u porodici i društvu.

- Žena je za mene zakon, majka, sestra, kćerka, unuka. U Jagodini imamo primer da od 11 direktora osnovnih škola 9 su žene. Ko od žena i majki bolje može da vaspitava decu. Boriću se za svaku porodicu, da zna kada joj dete završi fakultet da neće otići u inostranstvo - istakao je Marković.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma

Predsednica Aktiva žena: Treba biti prepoznatljiv

Izbornoj Skupštini Aktiva žena Jedinstvene Srbije Gradskog odbora u Leskovcu prisustvovalo je 500 članica tog tela. Izabrano je 50 članica Glavnog odbora i 20 članica predsedništva Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu. Za predsednicu Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu izabrana je Jelena Janković, potpredsednica Udruženja pisaca u Leskovcu, profesor razredne nastave, član Odbora za obrazovanje i kulturu u Skupštini grada Leskovca, majka troje dece i član predsedništva Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu.

- Žena ima dve bitne misije na zemlji, da bude majka i da bude supruga. U poslednjih 100 godina žene su se dokazale u svim oblastima društvenog života i postale su nezavisne i aktivne u politici. Treba biti vidljiv i prepoznatljiv, a ne samo prisutan - rekla je Jankovićeva nakon izbora. Potpredsednica podmladka Jedinstvene Srbije u Leskovcu, Andrijana Ristić, master engleskog jezika, profesor 5 stranih jezika izjavila je da se posle 6 godina provedenih u inostranstvu vratila u Srbiju, u svoj Leskovac.

- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je bio razlog, zbog čijih sam stavova o poštovanju tradicionalnih vrednosti, sa porodicom, kao simbolom opstanka i napredka odlučila da se vratim našoj jedinstvenoj Srbiji - rekla je Ristić.

Predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu, koji je i potpredsednik stranke Nenad Filipović kazao je da je tradicija ono što nas ujedinjuje.

- Izabrali smo politiku Jedinstvene Srbije, jer je to politika koja daje rezultate, a čiji je utemeljivač Dragan Marković Palma. Jedinstvena Srbija je sinonim za tradiciju koja nas ujedinjuje, a danas je veoma važna sloga i jedinstvo. Tradicija je porodica, a njen stub je žena - istakao je Filipović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading