"Izbori na Kosovu imaju referendumski karakter"

Autor: Tanjug

Vesti

15.05.2019

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Očekujem da će srpski narod u nedelju na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na severu pokrajine iskazati političko jedinstvo", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ističući da ti izbori za Srbe na KiM imaju referendumski karakter.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Ðurić je za "Politiku" rekao da su lokalni izbori u opštinama sa srpskom većinom na KiM uvek specifični, jer ih raspisuje Priština, ali da na njima Srbi silom prilika moraju da učestvuju kako bi u sopstvenim rukama zadržali mogućnost da upravljaju svojim lokalnim sredinama.

- Od građana se, dakle, ne očekuje izjašnjavanje o komunalnim pitanjima ili temama od lokalnog značaja, već politička poruka koja uveliko nadilazi sam povod glasanja - kaže Ðurić.

On je naglasio da je veoma važno da Srbi u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici glasaju u što većem broju za kandidate Srpske liste, kako bi pokazali kolika je njihova snaga i odlučnost da se bore za svoja elementarna politička prava i koliki im je kapacitet da se odupru sve besprizornijim političkim diverzijama Prištine.


- Od suštinskog je značaja to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svojoj teškoj i nesebičnoj borbi za opstanak srpskog naroda na KiM ima jasnu i glasnu podršku onih za čije se interese bori. I zbog svega navedenog i ovi izbori za naše sunarodnike u pokrajini imaju referendumski karakter - istakao je Ðurić.

Ðurić je konstatovao da je smenjivanje ministra iz Srpske liste, pa i samo raspisivanje izbora u četiri opštine na severu KiM, neka vrsta političke sabotaže Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading