Hrvatska vojska bolja od srpske?!?

Autor: intermagazin.rs

Vesti

01.09.2017

04:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Global Firepower, koja pravi godišnje rejtinge najboljih armija sveta, i za 2017-tu je na prvo mesto postavila Oružane snage SAD, a na drugo Rusije. Od armija bivših jugoslovenskih republika najbolje je plasirana hrvatska na 68 mestu, dok je vojsci Srbije dodeljeno 83 mesto

RepublikaFoto: Tanjug/MOS
Foto: Ilustracija

Među najboljih i najmoćnijih deset su se još našle (ovim redosledom) armije Kine, Indije, Francuske, Velike Britanije, Japana, Turske, Nemačke i Egipta.

Između 11 i  50 mesta naše su se (ovim redosledom) sledeće zemlje, odnosno njihove armije: Italija, Južna Koreja, Pakistan, Indonezija, Izrael, Vijetnam, Brazil, Tajvan, Poljska, Tajland, Iran, Australija, Severna Koreja, Saudijska Arabija, Alžir, Kanada, Španija, Grčka, Švedska, Ukrajina, Mjanmar, Češka Republika, Malezija, Meksiko, Argentina, Norveška, Švajcarska, Holandija, Peru, Kolumbija, Etiopija, Rumunija, Nigerija, Sirija, Venecuela, Južna Afrika, Uzbekistan, Belorusija i Filipini.

Austrija je na 53. mestu, a Irak na 59-om. Mađarska je na 63. mestu. Armija Singapura je na 65, a Belgije na 66, a Bugarska je mesto niže.

Od armija bivših jugoslovenskih republika najbolje je plasirana Hrvatska, našla se na 68 mestu.

Armija Libije je 73. Odmah iza nje je armija Slovačke.

Armija Kube je postavljena na 75. mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading