U SKLADU SA TRADICIONALNIM SRPSKIM VREDNOSTIMA: Osnovan "Savez Srba iz Crne Gore"

Autor: Tanjug

Vesti

14.05.2019

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je večeras održana osnivačka skupština "Saveza Srba iz Crne Gore", za predsednika Saveza izabran je Željko Čurović, a za predsednika skupštine Jovo Drobnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ
Osnivačka Skupština "Saveza Srba iz Crne Gore" u Skupštini Opštine Stari grad

Čurović je rekao da će novoformirani Savez raditi na osnovama tradicionalnih vrednosti srpskog naroda usklađenih sa sadašnjim vremenom i štititi prava i interese srpskog naroda u Crnoj Gori.

Drobnjak je kazao da je baš u ovom vremenu potrebna jedna ovakva skupština jer je, kako je ocenio, "ugroženo celokupno srpstvo".


- Ono je ugroženo i materijalno, i kulturno i na verski način. Mi ćemo poštovati maticu Srbiju i ništa nećemo činiti mimo matice - rekao je Drobnjak, dodajući da će matici Srbiji davati svoje predloge i sugestije. On je dodao i da "strančarenja" unutar saveza neće biti.
Foto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su pored ostalih gostiju i predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu Miodrag Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading