MRKA ODGOVORIO ZORANI: Ti si neznalica i diletant

Autor: alo.rs

Vesti

31.08.2017

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Mrkonjić, počani predsednik SPS uzvratio je na napade ministarke građevine Zorane Mihajlović poručivši joj da je profesionalni dilentant i politička neznalica koja je opijena svojim ambicijama.

RepublikaFoto: Tanjug/youtube.com/Milutin Mrkonjic
Žestoko zaratili: Zorana Mihajlović i Milutin Mrkonjić

- Ma koliko bio slab prema ženama, ovo sa ministarkom u poslu koji ne zna, za koji je profesionalni dilentant i politička neznalica i za koji uopšte nije kompetentna ne mogu da prećutim. Lakše mi je zato što se i ona ne ponaša kao dama, verovatno opijena značajem svoje funkcije i svojim ambicijama - rekao je on za "Alo!".

- Deli stručne lekcije svima na sve strane u poslu koji ne zna, unosi haos po gradilištima, isključuje izvođače sa gradilišta, mada to, naravno, nije njen posao bez ikakve potrebe, potcenjuje i vređa ljude i inženjere, preti, grdi i otvara novu državnu građevinsku firmu, za kojom nema nikakve potrebe, jer imamo sasvim dovoljno izvođača koji taj posao dobro znaju. Takođe usred realizacije velikih projekata kao što su Koridori 10 i 11 spaja preduzeća "Koridori Srbije" i "Puteve Srbije" bez konsultacije sa svetskim bankama koje su dale novac, i to sve samo zbog toga da pravi reklamu koja nije potrebna - istakao je on.

On tvrdi da su svi bitni poslovi u pripremi i realizaciji Koroidora 10 i 11 obavljeni u mandatu vlade Mirka Cvetkovića.

- A zatim, na svu sreću svih nas, nastavljeni u mandatima dve vlade posle toga: izrađeni projekti, delimično izvršena eksproprijacija, obezbeđena sredstva svetskih banaka, raspisani tenderi i izabrani izvođači. Nijedan nov posao u Srbiji nije otvoren, napominje se nastavak autoputa prema Kotromanu od Rume do Užica, napominje se veza Kraljevo-Kruševa, Ruma-Šaba i kosovska varijanata, ali ništa od toga nije početo. Sve je započeto u mandatu vlade u kojoj sam i bio ministar saobraćaja - kazao je počasni predsednik SPS- osvrnuvši se i na reč "kraduckanje", koju je Mihajlovićeva upotrebila.

- Ministarka pominje u tekstu i neku reč "kraduckanje", ne znam o čemu se tu radi, ali je to verovatno neki termin iz njenog stručnog opusa. Čudim se otkuda toliko snage ženi koja ne zna ništa o poslu kojim rukovodi da non-stop iritira javnost i vređa ljude koji su stručnjaci i stručni. To nije dobro za ovu zemlju, stručnjaci moraju da budu cenjeni i uvek u prvom planu - zaključio je Mrkonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading