Oštro saopštenje Pokreta socijalista: Samo bi SzS zabranio poziv patrijarha predsedniku

Autor: Tanjug

Vesti

12.05.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju Dragana Ðilasa osudio je poziv patrijarha Irineja predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da učestvuje na Saboru Srpske pravoslavne crkve, a Pokret socijalista uzvraća da još niko osim SzS takav poziv nije ni pomislio da zabrani.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

- Bilo je sila i silnika, ali još niko nije ni pomislio da zabrani patrijarhu srpskom da pozove predsednika Srbije da se obrati Saboru i vladikama da ga saslušaju, niko osim Saveza za Srbiju", istakao je Pokret socijalista u saopštenju.

Prema njihovim rečima, kada Savez za Srbiju brani Srpsku pravoslavnu crkvu od patrijarha Irineja, "onda znamo da je unuk Pozderaca, Jeremić, preuzeo vlast među dosovcima".

SzS je ranije danas nazvao presedanom poziv patrijarha predsedniku Vučiću da učestvuje na Saboru SPC.


SzS je u saopštenju naveo da poziv patrijarha "vidi kao nanošenje štete Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima".

Oni smatraju i da su tim potezom svi oni koji ne podržavaju sadašnju vlast dovedeni u poziciju da Sabor ne može da čuje njihove stavove, kako navode, ni po pitanju demokratije u Srbiji, ali ni po pitanju Kosova i Metohije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading