"Ekonomija desetostruko bolja nego kad je Đilas bio na vlasti"

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2019

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srpska ekonomija na desetostruko boljem nivou nego što je bila u vreme bivše vlasti, reagujući na kritike Dragana Ðilasa o stanju privrede.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

- Mene brinu politički odnosi i muke koje imamo, a što se ekonomije tiče ona je na desetostruko boljem putu i na utabanoj stazi - rekao je Vučić u Tirani na pitanje o Ðilasovim komentarima.

Povodom Ðilasovih tvrdnji da je privredni rast 2,3 odsto, on je rekao da će prvi kvartal godine biti sa rastom od 3,5 a možda 3,7 ili 3,8 na kraju.

- Ali oni nikada nisu imali 2,3 između 2009 i 2012. godine. Imali su minus 3,1, a ono sto su najviše imali jedne godine, posle velikog minusa, bilo je 1,6 - naveo je Vucicić.

 

 

Kako je dodao, da ne pričamo o 12 ili 13 posto inflacije tada, a sada je ispod dva odsto, ili o tome koliki je sada dinar u odnosu na evro, a koliki je bio.

- To je tužna i teška priča i poučna o tome kako i koliko možete da izgubite obraz i vezu sa činjenicama kad siđete sa vlasti i kada su vam u glavi samo stotine miliona evra. Ja mislim da ljudi sve dobro vide - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading