Vrhunac bezobrazluka! Dačić oštro osudio besprizornu provokaciju Tačija i Rame

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2019

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji sastanak albanskog premijera Edija Rame i Hašima Tačija u Tirani pred početak Samita Brdo Brioni na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica Albanije i Kosova, kao i o pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu - vrhunac je bezobrazluka albanskih političara, poručio je večeras šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Dačić istovremeno ukazuje da se na ovakve ideje o promeni granice ne reaguje, čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na "sveti princip" nepromenljivosti granica.

- Saopštiti zahtev za stvaranje Velike Albanije neposredno pred početak Samita, koji ima za cilj regionalnu saradnju, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu - kaže Dačić za Tanjug i pita:

- O čemu sada predsednik Aleksandar Vučić uopšte ima da priča sa Federikom Mogereni ili sa drugim svetskom zvanicnicima dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenog pretnjama velikoalbanskog faktora?  - rekao je Dačić.

Gde su sada, pita šef srpske diplomatije, svi oni koji pominjaše do juče navodno sveti princip nepromenjivost granica. 


- Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji. Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije I Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršila je dara meru: nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima širom sveta, dok se jasno ne osudi ovaj velikoalbanski dogovor Tačija i Rame - poručuje Dačić. 

Kako kaže, mi mozda jesmo mali, ali nismo glupi da ne vidimo da se, dok mi razgovaramo o kompromisu, iza naših leđa toleriše stvaranje Velike Albanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading