Haradinaj napada saborce, a ulizuje se Nemačkoj i Francuskoj: Rama i Tači tražili ukidanje taksi - Merkelova i Makron nisu dali

Autor: Tanjug

Vesti

08.05.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj rekao je danas da su ga u tet-a-tet razgovoru u okviru samita u Berlinu i Angela Merkel i Emanuel Makron pitali za mogućnost ukidanja taksi, kako bi se omogućio nastavak dijaloga sa Beogradom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Objasnio sam im da sam, kao premijer, svakodnevno bio prisiljen da idem na mesta gde su srpske snage počinile masakar nad Albancima i da je to sve još veoma bolno, ali da sam bez ikakvih uslovljavanja ipak došao na sastanak u Berlin. I tako sam bio zaštićen da ne ukinem porez - odvalio je Haradinaj na sastanku Glavnog odbora svoje stranke, Alijanse za budućnost Kosova, prenosi Telegrafi.

On je takođe ponovio da su i Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama u Berlinu od njega tražili da ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH, ali da je uspeo da im se odupre zahvaljujući nemačkoj kancelarki i francuskom predsedniku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading