Konsultacije u sedištvu SNS: Đurić razgovarao sa predstavnicima Putinove Jedinstvene Rusije

Autor: Tanjug

Vesti

06.05.2019

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu su danas održane konsultacije Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Srdačna saradnja

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić sastao se u prostorijama stranke sa zamenikom sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Klimovom i tom prilikom su ocenili da saradnja na najvišem nivou dve vodeće stranke u Srbiji i Ruskoj Federaciji značajno doprinosi daljem napretku izuzetnih odnosa dveju bratskih zemalja.

Oni su konstatovali da daljem jačanju tradicionalno bliskih srpsko-ruskih odnosa nemerljiv doprinos daju predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, što je, ukazali su, potvrđeno i u razgovoru koji su imali nedavno u Pekingu.

Sagovornici su tokom redovnih konsultacija između dve stranke podsetili na sporazum dve stranke i na zajedničku izjavu, čije je potpisivanje obavljeno marta ove godine u prisustvu predsednika SNS Aleksandra Vučića, u kojoj se, između ostalog, obavezuju da će i nadalje nastaviti sa razvojem ravnopravne i uzajamno korisne saradnje i jačati tradicionalno prijateljstvo naroda Srbije i Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Đurić i Klimov

Ðurić je predstavnika Jedinstvene Rusije upoznao sa političkom i bezbednosnom situacijom u Srbiji i regionu, posebno se osvrnuvši na pitanje Kosova i Metohije, i izazove koji su nastali nakon što je privremena administracija u Prištini uvela anticivilizacijske takse na proizvode iz centralne Srbije, navodi se u saopštenju SNS.


On je ponovio da bez povlačenja tih taksi nema ni uslova za nastavak dijaloga u Briselu, što je predsednik Vučić još jednom poručio i na nedavno održanom samitu u Berlinu.

Ðurić je podsetio da privremena administracija u Prištini za šest godina nije ispunila svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma - da omogući formiranje Zajednica srpskih opština. 

On je zahvalio na kontinuiranoj i nedvosmislenoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u njenim nastojanjima da odbrani državne i nacionalne interese.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading