LDP žestoko napao Šešelja

Autor: Tanjug

Vesti

04.05.2019

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liberalno demokratska partija osudila je danas što je dozvoljeno održavanje Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da to predstavlja poraz institucija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Radikali danas u Hrtkovcima

Član Predsedništva LDP Đorđe Žujović ocenio je da to što je dozvoljeno, kako navodi u saopštenju, "osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju da nesmetano održi svoj kongres u Hrtkovcima predstavlja poraz države i njenih institucija". 

Žujović je u saopštenju ocenio da je Šešelj sa svojom partijom "politički orgijao na mestu svog zločina, ne stideći se svojih zlodela".

On je upitao Vladu Srbije, premijerku, predsednika, ministra unutrašnjih poslova da li se osećaju odgovorno što Šešelj, kako tvrdi, "pravi događaj koji još jednom svađa Srbiju sa svojim komšijama i podiže tenzije u regionu bez bilo kakve potrebe".

Žujović smatra da je "šatorska atmosfera" koja je danas viđena bila poruka pristojnim ljudima u ovoj zemlji da je Šešelj i dalje spreman da, kako kaže, progoni, preti, vređa i fizički napada neistomišljenike i manjinske grupe.

Demokratska stranka u saopštenju tvrdi da je održavanjem Kongresa SRS u Hrtkovcima upućena poruka demokratski orjentisanim i humanističkim idejama privrženim građanima da u Srbiji ekstremizam ima "političko pokroviteljstvo".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading