Šešelj opet provocira iz Hrtkovaca: Dobiće po nosu svako ko pokuša da zabrani kongres

Autor:

Vesti

03.05.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider radikala Vojislav Šešelj organizuje Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke 4. maja u Hrtkovcima, mestu koje je upamćeno po progonu vojvođanskih Hrvata početkom devedesetih godina. Iako sa brojnih strana stižu zahtevi da se skup zabrani, Šešelj poručuje da će svi koji se usude da to pokušaju dobiti po nosu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Tera kontru: Vojislav Šešelj

Naime, Šešelj, koji je u Hagu osuđen na 10 godina zatvora jer je proglašen krivim za progon, deportaciju i podsticanje deportacije Hrvata iz Vojvodine, maja prošle godine je baš u Hrtkovcima kupio kuću, u kojoj sada i namerava da održi kongres stranke.

Među prvima je reagovala Liberalno-demokratska partija, ispred koje je Đorđe Žujović zatražio od nadležnih institucija da zabrane planirani kongres SRS.

ŠEŠELJ: Ko može da zabrani održavanje kongresa na mom privatnom imanju

Isto je učinio i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), konstatujući da održavanje Otadžbinskog kongresa radikala smatraju političkom provokacijom i nedopustivim delovanjem koje bi država Srbija trebalo da zabrani.

 

 

Podsećajući da je prošle godine skup radikala u Hrtkovcima bio zabranjen, Žujović navodi da ove godine izostaje osuda civilnog društva.

Ako se Šešelju dozvoli da se pojavi u Hrtkovcima, to je dokaz da je zaštićeniji od bilo kog građanina
Đorđe Žujović, LDP

- Ako se dozvoli da se pojavi u Hrtkovcima i ako svi budu to glasno prećutali, to će biti dokaz da je Šešelj zaštićeniji od bilo kog građanina ove zemlje i da putem ucena, pritiska, primitivizma i informacija, koje očigledno poseduje, vlada ovom zemljom - rekao je između ostalog Žujović.
Ipak, Šešelj se nimalo ne potresa.

- Ko može da zabrani održavanje kongresa na mom privatnom imanju?! To su kreteni najobičniji i nemaju nikakve veze sa Hrtkovcima. Ako dođu iz drugih mesta da protestuju, dobiće po nosu - poručio je Šešelj za Srpski telegraf.

On je inače i prošle godine pokušao da organizuje skup u Hrtkovcima, ali mu to nije pošlo za rukom jer je miting zabranio MUP. Ipak, predsednik SRS se okupljenim pristalicama obratio u Jarku.

Tim performansom Šešelj je hteo da obeleži 26 godina od mitinga u Hrtkovcima, na kom su pročitana imena onih Hrvata koji su se navodno opredelili za Zbor narodne garde Hrvatske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading