Tači priznao kriminalne aktivnosti na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.05.2019

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik samoproglašene države Kosovo Hašim Tači izjavio je da je uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ispravna i legitimna odluka kosovskih institucija, ali je dodao da i pored toga srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači je izjavom da srpski proizvodi ulaze na Kosovo ilegalno direktno priznao niz kriminalnih aktivnosti koje su prouzrokovane šiptarskom odlukom o uvođunju taksi na robu iz centralne Srbije. 

Kako prenosi Klan Kosova, on je takođe rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije zabrinut zbog taksi, jer srpski proizvodi ulaze na Kosovo preko drugih puteva.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije jako zabrinut zbog nametanja takse, jer srpska roba ulazi na Kosovo iz Crne Gore, Albanije, Makedonije, ali na žalost krijumčarenjem - rekao je Tači posle završetka Berlinskog samita.

On je ocenio da je Vučić, iako gubi nekoliko miliona evra, "stekao reputaciju u smislu slike o tome kako se Srbiji navodno čini nepravda i ponaša se kao žrtva".

- Taksa je ispravna odluka i mora ostati na snazi. Ovu ideju sam podržao od početka. Niti sam pozvao na suspenziju, niti na ukidanje - to je čista laž - dodao je Tači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading