VELIKI PLANOVI: Mihajlovićeva pričala sa ambasadorom Turske o aerodromu Morava

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2017

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Tanžuom Bilgičem o poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i protokolima i sporazumima koji će biti potpisani iz oblasti infrastrukture.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sastala se sa ambasadorom Turske u Srbiji: Zorana Mihajlović

Kako je saopšteno, jedan od najvažnijih projekata za koji je Turska potencijalni investitor je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva.

Mihajlović je predložila da se uradi nekoliko različitih studija izvodljivosti gradnje auto-puta od Beograda do Sarajeva, kako bi se vlastima u BiH i Republici Srpskoj pomoglo da donesu odluku o konačnoj ruti ovog auto-puta, jer za razliku od Srbije u BiH postoji dilema o trasi kojom bi išao auto-put.

Mihajlović i Bilgič razgovarali su i o zajedničkim projektima Srbije i Turske u vezi s aerodromom Morava kod Kraljeva, koji treba da se u potpunosti osposobi za civilne letove, a jedna od tema bilo je i učešće Turske u rehabilitaciji regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.

Mihajlović je predložila ambasadoru da tokom posete predsednika Erdogana, ali i posle toga, veliki broj turskih građevinskih kompanija poseti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrednim infrastrukturnim projektima koji se rade u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading