Linta: Zvizdićeve provokacije su bile očekivane, on ne želi da odustane od lažne filozofije!

Autor: Tanjug

Vesti

30.04.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao očekivanu provokaciju izjavu predsedavajućeg Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića da je nepovredivost međunarodno priznatih granica osnovno načelo Evropske unije.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Linta u saopštenju kaže da je dobro poznato da Zvizdićev šef Bakir Izetbegović i drugi politički lideri u Sarajevu krše načela međunarodnog prava, Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije i žele da priznaju Kosovo ali ih u tome sprečava veto Republike Srpske. 

- U pitanju je politika dvostrukih standarda zapadnih sila i političara u Sarajevu koja proizvodi stalne tenzije, strah, neizvesnost i napetost. Rukovodstvo Srbije poštuje teritorijalni integritet BiH, ali isto tako traži da politika zvaničnog Sarajeva bude poštovanje terotrijalnog integriteta Srbije, što sada nije slučaj - naveo je on.


Linta ističe da je Zvizdić tokom sastanka u Berlinu sa visokom predstavnicom Evropske unije Frederikom Mogerini ponovo iznosio bezočne laži o glavnoj krivici Srbije za rat u BiH i ostale ratove devedesetih godina 20. veka na zapadnom Balkanu.

- Zvizdić i ostali bošnjački političari nemaju snage i hrabrosti da konačno odustanu od lažne filozofije da su Bošnjaci bili žrtve, a Srbi agresori i da prestanu ponavljati neosnovane optužbe na račun Srbije i Republike Srpske za nepostojeći genocid i agresiju - kaže se u saopštenju.

Nažalost, navidi Linta, bošnjački političari ne žele trajni mir i stabilnost niti pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, već i dalje zastupaju ratnu politiku Alije Izetbegovića koji je bila glavni uzrok rata u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading