Srbija i Velika Britanija u odlučnoj borbi protiv terorizma

Autor: Republika

Vesti

29.04.2019

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Londonu sa britanskim ministrom za bezbednost i ekonomski kriminal Benom Volasom, kao i Alanom Dankanom ministrom za Evropu i Ameriku.

RepublikaFoto: Promo foto
Alan Dankan i Nebojša Stefanović

Potpredsednik Stefanović razgovarao je sa britanskim ministrima o unapređenju saradnje Republike Srbije i Velike Britanije, pre svega u oblasti unutrašnjih poslova, ali i dosadašnjem napretku naše zemlje u oblasti evropskih integracija.

Jedna od ključnih tema sastanka ministara Stefanovića i Volasa bila je borba protiv terorizma i mogućnost za unapređenje saradnje policija dve zemlje u ovoj oblasti.

Ministar Stefanović upoznao je britanskog kolegu sa merama koje je Republika Srbija do sada preduzela prema našim državljanima koji su učestvovali u sukobima na stranim ratištima. Stefanović je naglasio da je, između ostalog, zbog učešća u sukobima u Siriji sedmoro naših državljana pravosnažno osuđeno na ukupno 69 godina zatvora.

Stefanović je upoznao Volasa i sa merama koje je Republika Srbija do sada preduzela u borbi protiv finansijskog kriminala, istakavši da smo uložili ogromne napore kako bi otklonili sve tehničke nedostatke i poboljšali efikasnost u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. 

Imajući u vidu napredak koji je ostvaren u ovoj oblasti, ministar Stefanović je rekao da očekuje uskoro povlačenje Srbije sa sive liste FATF-a.

Ministri Stefanović i Volas razgovarali su i o unapređenju saradnje dve policije u borbi protiv organizovanog i finansijskog kriminala, a u cilju veće bezbednosti građana dveju zemalja.

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović je sa ministrom Alanom Dankanom razgovarao o dosadašnjem evropskom putu Republike Srbije i napretku koji je ostvaren u okviru pregovaračkog Poglavlja 24 – pravda, sloboda i bezbednost.

Takođe, ministri Stefanović i Dankan razgovarali su i o unapređenju ekonomskih odnosa Republike Srbije i Velike Britanije, kao i eventualnom dolasku britanskih investitora u našu zemlju.

Tokom današnje posete Londonu potpredsednik srpske Vlade sastao se i sa Medlin Alesandri koja je, u kabinetu premijerke Tereze Mej, zadužena za pitanja nacionalne bezbednosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
distrikt krajina

29.04.2019 18:10

Велика Британија је иступила из ЕУ а води бригу и настоји да се у њу укључи Србија. Дакле, њима није одговарала та унија али мисле да Србија треба у њу да уђе. Они тешко излазе из канџи Ватикана а како би то тек тешко било Србији. Горди Албион више уопште не држи до пристојности.