Srbinu odsekli glavu motornom testerom! Član ozloglašene "Dreničke grupe" u Briselu: U prištinskoj delegaciji je bivši komandant OVK!

Autor: Republika

Vesti

29.04.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sulejman Seljimi, politički savetnik premijera tzv. Kosova, Ramuša Haradinaja, deo je delegacije Prištine na današnjem samitu u Belinu, koji su sazvali nemačka kancelarka i francuski predsednik, Angela Merkel i Emanuel Makron, piše prištinska Gazeta Expres.

RepublikaFoto: youtube.com/Ora News Emisione
Sulejman Seljimi

Expres prenosi da su se Haradinaj i Seljimi sastali sa ambasadorom SAD u Nemačkoj Ričardom Grenelom. Na sastanku su i kosovski predsednik i šef diplomatije, Hašim Tači i Bedžet Pacoli.

Seljimi je imenovan za Haradinajevog savetnika pre dva meseca, neposredno nakon puštanja iz zatvora na uslovnu slobodu.


Inače, Seljimi, koji je bio jedan od bivših komandanta terorističke tzv. OVK je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na šest godina zatvora.

Sulejman Seljimi je do kraja 1998. godine bio komandant glavnog štaba OVK, kada ga je na tom mestu zamenio Agim Čeku. Bio je pripadnik "Dreničke grupe", a osuđen je za mučenje zatvorenika u logoru OVK u Likovcu.

OVK

Članovi "Dreničke grupe" srpskom policajcu odsekli glavu motornom testerom!

U optužnici koju je međunarodni tužilac Euleksa podigao protiv petnaest pripadnika terorističke OVK odnosno "Dreničke grupe" za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, uključujući torturu i zlostavljanja zatvorenika u logoru Likovac kod Srbice, obuhvaćeno je i ubistvo komandanta srpske policije u Glogovcu.

- Sabit Geci i Sahit Jašari se optužuju da su fizički maltretirali i ubili Ivana Bulatovića 1998. godine, a da je Geci, prema iskazu zaštićenog svedoka C, motornom testerom odrubio glavu policajcu - preneli su prištinski mediji na albanskom jeziku koji su opisali detalje ovog stravičnog ubistva.

Prema podacima srpskih pravosudnih organa, pripadnici "Dreničke grupe" kidnapovali su iz voza Ivana Bulatovića. Otmica se dogodila u maju 1998. godine, a posle mučenja u logoru, jedan od pripadnika OVK odveo je Bulatovića u centar Likovca gde ga je usmrtio na brutalan i surov način.

Među optuženima za ratne zločine u logoru Likovac u opštini Srbica na području ozloglašene Drenice su i članovi Demokratske partije Kosova i saradnici aktuelnog premijera Hašima Tačija, Sami Ljuštaku, sadašnji gradonačelnik Srbice, i Sulejman Seljimi, bivši komandant OVK, aktuelni ambasador Kosova u Albaniji, koji je optužen i za mučenje i silovanje dve Albanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading