Vučić sutra u Berlinu sa Makronom i Merkelovom rešava Kosovski čvor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.04.2019

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće sutra, 29. aprila u Berlin, gde će učestvovati na sastanku o Zapadnom Balkanu, koji se održava na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Tanjug
Emanuel Makron / Aleksandar Vučić / Angela Merkel

Po dolasku u Berlin, kako Tanjug saznaje, predsednik Srbije sastaće se najpre sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, u predstavništvu Evropske komisije u glavnom gradu Nemačke.

Inače, poziv za učešće u velikoj konferenciji o Zapadnom Balkanu dobili su premijeri svih zemalja regiona, kao i posebno predsednik Srbije Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

Kako su ranije najavljivali različiti zvaničnici iz EU, sastanak, pored pospešivanja saradnje na Zapadnom Balkanu, ima pre svega za cilj pronalaženje rešenja za izlazak iz ćorsokaka, u kojem se nalazi dijalog Beograda i Prištine.

Neposredno uoči početka konferencije, novinarima će se obratiti nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron,a tek potom je predviđen sastanak o Zapadnom Balkanu.

Razgovori o situaciji u regionu biće nastavljeni i na radnoj večeri, čiji su domaćini Merkel i Makron.

Drugog dana boravka u Berlinu, u utorak, 30. aprila, predsednik Srbije imaće razgovor i sa Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu.

Takođe, šef srpske države razgovaraće, kako je predviđeno, i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vejder

28.04.2019 17:54

Nista novo nece reci...

Vejder

28.04.2019 17:55

Tzv Kosovo je njihovo cedo.

Lina

28.04.2019 20:03

Ocekujemo pozitivne rezultate.