Stefanović o šiptarskoj provokaciji! Ni jedno staklo nije naprslo na pekari u Borči, dok se na Kosovu pali i lomi srpska imovina

Autor:

Vesti

28.04.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Povodom raznoraznih manipulacija o jučerašnjim događajima u Borči i radu policijskih službenika, koje smo mogli da čujemo od strane pojedinih političara, kako iz Beograda, tako i iz Prištine, želim da istaknem da sam šokiran tolikom paušalnošću, kao i njihovom uigranošću u spremnosti da zarad ubiranja sitnih političkih poena dolivaju ulje na vatru", izjavio je potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon što su pojedini političari branili šiptarsku provokaciju koja je juče razbesnela Borčance.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Stefanović

- Policijski službenici su bili prisutni sve vreme tokom okupljanja građana ispred pekare u Borči, koji su se organizovali putem društvenih mreža kako bi izrazili negodovanje zbog radnika koji se slikao sa simbolom dvoglavog orla, i obezbeđivali da ne dođe do narušavanja javnog reda i mira. O svemu su pravovremeno obavestili nadležno tužilaštvo, koje im je naložilo da dostave izveštaj. Pomenuto okupljanje je proteklo bez ijednog incidenta i policija nije, niti će dozvoliti da dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Apelovao bih na građane, koje su protestovali, da ne zaborave da je Beograd oduvek bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad, a prištinske političare i njihove partnere u Beogradu podsetio da uprkos njihovim konstantnim širenjima huškačke propagande ne mogu sakriti istinu. Istina je da tokom protesta u Borči ni jedno staklo nije naprslo na pomenutoj pekari, dok sa druge strane ceo svet redovno svedoči desetinama lomljenja, paljenja i krađa imovine, kao i svakodnevnim napadima na Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading