Linta o presudi optuženima u aferi "državni udar": Montiran proces, Crna Gora da prekine ovu farsu

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, zatražio je danas od Višeg suda Crne Gore da "9. maja oslobodi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar".

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miodrag Linta

Linta je ocenio da je "apsolutno neprihvatljivo" da pravosuđe jedne evropske države u 21. veku krši načela "nezavisnosti, nepristrasnosti i profesionalizma" i da ima nameru da nevine ljude osudi bez ikaknih dokaza o njihovoj krivici i šalje u zatvor.

- Krajnje je vreme da vlast u Crnoj Gori prekine ovu sudsku farsu i da optuženi dobiju moralnu i ljudsku satisfakciju zbog brutalnih laži i kleveta koje su doživeli tokom dvogodišnjeg montiranog sudskog postupka - rekao je Linta.

Linta je pojasnio da Specijalno tužilaštvo nije izvelo nijedan dokaz da je planirano nasilje u Podgorici, niti da je postojao plan nasilne smene crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, a da je ključni svedok Specijalnog tužilaštva, Saša Sinđelić, izjavio da zavere oko upada u crnogorsku Skupštinu i ubistva Mile Đukanovića nije bilo, i da je njegovo svedočenje bilo iznuđeno.

- Sve činjenice pokazuju da je u pitanju montiran sudski proces čiji je cilj bio da omogući još jednu pobedu Demokratskoj partiji socijalista i opstanak na vlasti režima Mila Đukanovića - zaključio je Linta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading