Jednim potezom rešili bi problem Kosova, a dobili bi i kralja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.04.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predložio je državnom vrhu da pregovaračku poziciju Srbije u vezi s Kosovom i Metohijom "pojača" odlukom Skupštine Srbije da ukine protivpravnu odluku iz 1945. o ukidanju kraljevine i proglašenju republike.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na taj način se, smatra POKS, podvlači da su ništave i sve odluke nelegalne i nelegitimne komunističke vlasti, pa samim tim i odluka o formiranju AP Kosovo u granicama Srbije.

- Rešenje za Kosmet je jednostavno. Budući da kraljevina nije srušena na legitiman način, već nasiljem i nelegalnom odlukom jedne, Komunističke partije, samim tim i sve odluke budućih nelegitimnih vlasti su za nas ništavne. Odluka te vlasti o formiranju AP Kosova u granicama u kojima je danas se na taj način poništava - navodi se u saopštenju POKS-a.

Obnovom kraljevine i ukidanjem nelegalne odluke o formiranju republike 1945. godine, pojačali bi, kažu, argumente u borbi za povratak suvereniteta nad Kosovom i Metohijom.

- Kada smo bili kraljevina sve vodeće sile koje sada nisu na našoj strani, tada su bile i potvrdile da oslobođeno Kosovo i Metohija treba da pripadnu Srbiji. Po zakonima prava što nije formirano na valjan način, ne može biti važeće, a republika to nije, pa ni njene odluke - navodi se u saopštenju POKS-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading