PO HITNOM POSTUPKU: CIK traži da se dostave ostavke gradonačelnika sa severa

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo je upućeno Hodžić nakon sastanka CIK-a u petak, tokom kog su razmatrane prijave političkih partija za izbore koji će biti održani 19. maja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Gradonačelnici severa Kosova

Centralna izborna komisija (CIK) uputila je ministarki administracije i lokalne samouprave Adriani Hodžić pismo kojim zahteva da u roku od 24 časa dostavi pisma ostavki gradonačelnika Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Severne Mitrovice.

Do sada je vlada odbijala da objavi ostavke gradonačelnika sa severa, a premijer Ramuš Haradinaj je rekao da je teško da se donese odluka na osnovu dokumenata na kojima se o, kako kaže, "Republici Kosovo" govori kao o Kosovu i Metohiji, prenosi Kos sev.


Pismo je upućeno Hodžić nakon sastanka CIK-a u petak, tokom kog su razmatrane prijave političkih partija za izbore koji će biti održani 19. maja.

"Ovaj zahtev odnosi se na pripremne aktivnosti CIK-a za najbolju moguću organizaciju vanrednih izbora za gradonačelnike Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Severne Mitrovice, koji će biti održani 19. maja. Zbog zauzetog rasporeda i ograničenog vremena za organizovanje vanrednih izbora, tražimo od Vaše institucije da u roku od 24 časa od prijema ovog zahteva dostavi gore navedenu dokumentaciju“, navodi CIK u pismu Hodžić, prenosi Koha.

Članovi CIK-a su zatražili i da se prijave detaljno ispitaju pre verifikacije kandidata Srpske liste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading