VULIN: Otkud Ðukanović zna šta se pregovara s Prištinom?!

Autor: Tanjug

Vesti

20.04.2019

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne znam na osnovu čega predsednik Crne Gore Milo Ðukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, izjavo je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Ðukanovićeve izjave da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

- Što se Milo Ðukanović manje pita u Crnog Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom - rekao je Vulin novinarima u Beogradu posle uručenja nagrada i priznanja pripadnicima Vojske povodom Dana Vojske Srbije.

Dodao je da razume Ðukanovićev strah od promene granica i da je to strah od velike Albanije, samo što ne razume njegov kukavičluk da ne sme da izgovori reč "velika Albanija" i da kaže čega se on to zapravo boji. 

- Je l' se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikave teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumem da Milo Ðukanović nema hrabrosti da kaže nijednu jedinu reč kada (albanski premijer) Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira gde oni žive, a žive i u Crnoj Gori - rekao je Vulin. 

Kaže da je zanimljivo da Ðukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita.

Vulin je podsetio da se Ðukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Pristine, baš kao što se, kako je ocenio, sve manje pita i u svojoj zmelji. 

Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Ðukanović nije imao takav panični strah od domino efeketa 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbija i da nije osetio takav strah 2008. kada je među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova. 

- Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada velika Albanija dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama -  rekao je Vulin. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ana

20.04.2019 10:31

Tako je. Svako u svoje dvoriste treba da gleda.

Mimi

20.04.2019 15:17

Đukanović neka gleda svoju zemlju i granice, Srbiju da ostrvu na miru!

Tijana

21.04.2019 07:18

Svi se prave mnogo pametni i furaju se tamo gde im nije mesto.