Hodžaj o sastanku u Berlinu: Neće biti nikakvog sporazuma

Autor: Tanjug

Vesti

19.04.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsedik prištinske vlade, Enver Hodžaj, izjavio je da na predstojećem sastanku, 29. aprila u Berlinu, nće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine, već da se na skupovima ovakvog formata mogu utvrditi eventualni vremenski rokovi i predlozi za nastavak dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enver Hodžaj

Hodžaj je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom pravde, Abelardom Tahirijem, rekao da je reč o multilateralnom sastanku na kojem će glavna tema biti nastavak dijaloga.

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova.

 

 

- Ako se pregovori sa Albanijom otvore ovog leta, i ako se odobre vize za Kosovo, poverenje u EU će se povećati, inače mišljenje Albanaca o Evropskoj uniji neće biti bolje nego što je bilo 2018 - rekao je Hodžaj, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Kako je prenela Koha, Hodžaj je rekao da je inicijativa za kažnjavanje onih koji poriču zločine bila neophodna i da to, kako je rekao, podriva multietničnost na Kosovu. 

- Cilj ove inicijative je iznad svega moralan, ali će naš zahtev za izvinjenje uvek biti na stolu - reka je Hodžaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading