Radovan Lazić vrši pritisak na Tužilaštvo i traži hapšenja

Autor: Republika

Vesti

19.04.2019

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Državnog veća tužilaca (DVT) i predsednik Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Radovan Lazić traži hapšenja po našoj zemlji i vrši otvoreni pritisak na Tužilaštvo!

RepublikaFoto: Tanjug
Radovan Lazić

U intervjuu koji je dao za televiziju Al Džazira, Lazić je prozvao i predstavnike vlasti u Srbiji i Tužilaštvo, iako je reč o čoveku koji bira tužioce. Reagujući na tvrdnje o mahinacijama predstavnika opozicije i iznete činjenice o enormnom bogatstvu koje su stekli tokom bavljenja politike, član DVT traži reakciju Tužilaštva direktno se mešajući u njegov rad i ne znajući da li se neki postupci vode i dokle su eventualne istrage stigle.

U jednom trenutku Lazić čak, govoreći o starom krivičnom zakonu, kaže da je ranije tužilac bio obavezan da proverava da li je krivično delo izvršeno ukoliko ima takva saznanja, međutim novi Zakon o krivičnom postupku tu obavezu izričito više ne propisuje, ali je njemu "logično" da javni tužilac postupa?!

Pa između logično i zakonito je velika razlika, a zakonito je tu da štiti građane, državu i javni poredak.

Foto: facebook.com

S druge strane, Lazić dakle kaže da su svi koji imaju saznanja o izvršenim krivičnim delima dužni da to i prijave, ali se ograničava samo na vlast, nijednog trenutka se ne setivši da reaguje, ni u ovom intervjuu, ni ranije, kada je prećeno novinarima, zaposlenima u javnim preduzećima ili ljudima na vlasti.

Očigledno da pozivi na vešanja i silovanja koje opozicija upućuje ljudima legitimno izabranim od naroda nisu dovoljni za Lazića da pozove na odovornost onih koji takve pozive upućuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading