Šokantno otkriće: Policija "češljala" sumnjive poslove ministra Trivana

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2019

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je prikupila podatke o mogućim malverzacijama ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana u vezi sa nameštanjem poslova skladištenja i saniranja otpada firmama čiji su vlasnici bliski sa njim, piše "Blic", pozivajući se na neimenovane izvore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Trivan

Predmet njihovog interesovanja bila je i raspodela novca iz zelenog fonda za 2018, kao i druge sumnjive aktivnosti koje se odnose na eventualno nenamensko trošenje državnog novca, navodi listu u izdanju od petka.

Izveštaj su, kako se navodi, nedavno predali Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje treba da odluči da li će podići optužnicu.

Inspektori su "češljali" ne samo papire Ministarstva, već i Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda, na čijem je čelu Trivan bio do juna 2017.

Razlog za to je sumnja da je posao sanacije i rmedijacije kontaminirane lokacije TO Novi Beograd preplaćen, odnosno da je dodeljen najskupljem ponuđaču, firmi "Brem Group".


Reč je o 416 miliona dinara, koliko je koštao projekat 2016, a novac je izdvojio gradski Sekreterijat na čijem čelu je tada bio Trivan, navodi "Blic".

Neimenovani izvor lista blizak istrazi tvrdi da ima mnogo elemenata koji ukazuju da je bilo nezakonitih radnji u trošenju novca građana Srbije, pa čak i da je deljen za poslove koji navodno nisu ni urađeni.

- To se posebno odnosi na sanaciju i remedijaciju kontaminirane lokacije TO Novi Beograd, za koji su neki svedoci tvrdili i da nije bilo potrebe da se radi i da je novac bačen - naveo je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading