SRBIN IZ BOSNE KOJI JE HAKOVAO PENTAGON: Osveta za poginule pilote i heroje s Košara

Autor: T. UROŠEVIĆ

Vesti

19.04.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diplomirani politikolog Neven Đenadija iz Republike Srpske, koji je na svom Fejsbuk profilu objavio ekskluzivne fotografije koje je hakovao sa servera Pentagona, kaže da to nije prva akcija vezana za podizanje svesti o zločinima NATO saveza i stradanju srpskog naroda i kulturnog nasleđa. On je za Srpski telegraf otkrio da nije objavio sve do čega je došao i da će to učiniti u narednim danima.

RepublikaFoto: facebook.com/Neven Djenadija
RAZOTKRIO AMERE Fotografije NATO napada na Srbiju

Povod za hakovanje sajta sa podacima i fotografijama na kojima je obuhvaćen period od početka NATO agresije na SRJ, pa sve do juna 1999. kada su američke trupe ušle na Kosovo sa prikazima do sada neviđenih ciljeva u Srbiji i Crnoj Gori pre i posle dejstava agresora jeste njegovo dugogodišnje istraživanje NATO bombardovanja ne samo Srbije već i Republike Srpske.

- Povod za ovo je moje lično opredeljenje ka istini, sa željom da na neki način doprinesem očuvanju obraza i herojske istorije sopstvenog naroda u ovim teškim vremenima. Godinama već sakupljam razne fotografije i video-materijale koji obuhvataju ovu tematiku, a ovo što sam uradio pre nekoliko dana je samo prirodan sled toga.

Pošto je na starom sajtu Ministarstva odbrane SAD opomena pred gašenje, ja sam ušao da malo pregledam šta ima i naišao sam na prvih nekoliko fotografija koje su na moje iznenađenje bile veoma visoke rezolucije od kojih neke nisam vidio ranije. Nastavio sam da pretražujem dalje i shvatio sam logiku kako su ih šifrovali i postavljali na sajt. Posle toga je bilo lako, trebalo je vremena, ali uspeo sam - objašnjava svoj poduhvat Đenadija.

Kada sam shvatio logiku kako su fotografije šifrovane i postavljane na sajt, bilo je lako, ali je trebalo vremena da sve sklopim u celinu, kaže Neven Đenadija

On tvrdi da je ovo samo delić onog što je otkrio i da će javnost postepeno biti obaveštavana o onome šta je sve otkrio.

- Sigurno je da će ove fotografije pokazati samo jedan mali deo svega što je NATO uradio na prostoru SRJ. Pretpostavio sam šta će biti, pa ću u narednim danima objavljivati još novih informacija - kaže on.

Iako je sudbina najpoznatijih svetskih uzbunjivača koji su razotkrili brojne mračne tajne dosta sumorna, Neven Đenadija kaže da bi ga posle svega što je pretrpeo srpski narod bilo sramota da strahuje za svoj život.

- Onoliko srpskih heroja dalo je svoje živote na Košarama i širom Srbije, a da ne govorim o pilotima herojima, koji su znali kad ulaze u avion 1999. godine na koga idu. Ako ti ljudi tad nisu strahovali za sopstveni život, bilo bi sramota da ja strahujem 20 godina posle i da nisam objavio ove fotografije. Ovo je najmanje što mogu da uradim za sve te heroje - poručuje on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading