Novi Pazar pokreće akciju za obnovu Notr Dama

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.04.2019

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Novi Pazar pokreće akciju prikupljanja sredstava za obnovu u vatrenoj stihiji oštećene katedrale Notr Dam, kao i džamije Al-Aksa, u kojoj se desio manji požar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Notr Dam u plamenu 15. aprila

Prema rečima člana Gradskog veća Novog Pazara Mirsada Jusufovića, Novi Pazar se odlučio na ovaj korak jer želi da ukaže na važnost poštovanja civilizacijskih vrednosti i značaj očuvanja kulturnog nasleđa koje pripada celokupnom čovečanstvu, a Al-Aksa i Notr Dam to svakako jesu.

- Ovaj potez je pre svega simbolički jer smo svesni da ne možemo puno ali želimo da i na ovaj način pokažemo da je Novi Pazar kao multietnički grad privržen idejama solidarnosti, tolerancije i poštovanja različitosti među narodima bez obzira na to ko kojoj religiji pripadaju - rekao je on.

Gradska uprava Novi Pazar, kako je saopšteno, otvoriće žiro-račun na koji će građani moći da uplaćuju sredstva za obnovu Notr Dama i Al-Akse, a biće doneta i odluka o izdvajanju određene sume iz budžeta Grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading