Haradinaj zakukao: Apelovao na države da ne ukidaju donacije Kosovu

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2019

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, apelovao je danas na države donatore da ne umanjuju podršku Prištini, zahvaljujući kojoj je, kako je rekao, "Kosovo postalo održivije mesto za život, a beleži i napredak u reformama".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na tribini posvećenoj koordinaciji inostranih donatora Kosovu, rekao da su donacije i doznake koje Priština dobija poslednjih 20 godina veoma korisne i doprinele su napretku.

- Nemojte biti razočarani bilo kakvim postupcima koje ste mogli videti na Kosovu i ne umanjujte vašu podršku. Vi niste stvorili parazita, već državu koja napreduje - rekao je Haradinaj, prenosi Kosovapres.

Šefica Kancelarije EU u Prištini, Natalija Apostolova izjavila je da su donacije EU od oko 100 miliona evra godišnje namenjene vladavini prava, ekonomiji, obrazovanju, poljoprivredi i energetici.

- Ove donacije su zaista pomogle živote građana na Kosovu. Ovaj forum je prilika da se vidi šta je postignuto i da se naprave planovi za budućnost - rekla je Apostolova.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading