Han: Moglo bi razgraničenje! Dačić: Prvo da ukinu takse

Autor: Tanjug

Vesti

16.04.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić oprezan je u vezi s porukom komesara za proširenje Johanesa Hana da bi razmena teritorija mogla da bude deo sporazuma Beograda i Prištine i kaže da treba sačekati da Priština načini prvi potez.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Prvo neka reše takse pa onda da vidimo dalje. Sačekajmo i da vidimo šta će biti u Berlinu 29. aprila -kazao je Dačić za sutrašnje štampano izdanje Blica.

Han je pre dva dana u intervjuu Vašington postu rekao da bi razmena teritorija mogla biti deo obavezujućeg sporazuma i naglasio pri tome da je jedini uslov za EU da svaki sporazum doprinese miru i stabilnosti regiona. 

Govoreći o mogućem prilagođavanju granice, Han je rekao da bi pravno obavezujući sporazum dve strane pokrio i oblasti šire od pitanja granice i da "jedan od ključnih slemenata budućeg sporazuma mora biti poštovanje manjinskih prava". 

 

 

Suzanu Grubješić, generalnu sekretarku Evropskog pokreta u Srbiji izjava Hana ne iznenađuje, jer se, objašnjava, u nedostatku drugih rešenja i s obzirom da se dijalog našao u ćorsokaku, krenulo u potragu za drugim rešenjima. 


Ona u izjavi za Blic kže da ne očekuje da će sastanak u Berlinu donweti rešenje, ali njena su očekivanja da se odblokira dijalog i ukinu prištinske takse. 

- Činjenica je da bi sadašnja garnitura želela da se dođe do sporazuma, ali šta će i kako će biti, to niko ne moće sa sigurnošću da kaže - rekla je Grubješićeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading