Božja kazna stigla nemačkog snajperistu! Ubica srpske dece jede na slamčicu

Autor:

Vesti

17.04.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačkog plaćenika Majka Spata, koji je 1999. ratovao na Kosovu za teroristički OVK i snajperom na Košarama ubijao golobrade srpske mladiće, gotovo dečake, stigla je božja kazna i danas ne može da plati čak ni lekove, koji su mu neophodni.

RepublikaFoto: printscreen
Majk Spat danas

Spat je kao profesionalni vojnik i snajperista koji je radio za američku vojsku 1998. godine otišao na Kosovo da obučava teroriste OVK u kampovima na severu Albanije. Kad je počela NATO agresija, dejstvovao je na Košarama, gde je teško ranjen: pogođen je u glavu, nogu i ruku i ostao je invalid, zbog čega je morao da se povuče iz službe.

Danas se žali što mu ni Šiptari ni Amerikanci nisu isplatili ni dolar, dok u Nemačkoj ima minimalnu penziju. Kako je sam rekao u ispovesti za nemačke medije, nema novca za lekove i neophodne operacije, a zdravstveni problemi su mu toliki da može da jede samo na slamčicu.

RepublikaFoto: printscreen
Ovako je izgledao u vreme kada je činio zločine

Spat je bio pripadnik 138. brigade OVK i do detalja je opisao svoje zločine i kako je pucao u Srbe, bez trunke žaljenja. Za bitku na Košarama kaže da je bila kao horor u Vijetnamu.

- Košare su bile pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu. Ali, na kraju je naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao - navodi Spat.

Lazarević: Neka zahvali bogu što je živ

Foto: Tanjug/AP
Vladimir Lazarević

General Vladimir Lazarević kaže da je plaćenika kao što je Spat bilo i mnogo više, a samo mudžahedina više od 1.000.

- Na hiljade terorista iz celog sveta se obučavalo u tim kampovima na severu Albanije. Albanska vojska je te 1999. divljački kidisala na Košare. Uz sebe su imali NATO avione, strane plaćenike iz arapskih zemalja, ali i Evrope i SAD, kao što je bio snajperista Majk Spat - kaže Lazarević i dodaje:

- On se hvali time što je ubijao srpske vojnike, a bolje bi mu bilo da se bogu zahvali što je ostao živ jer, da su se probili i pobedili, kao što on priča, NATO bi odmah za njima ušao na našu teritoriju.

Za jedan nemački portal plaćenik do detalja opisuje bitku za Košare, kada je jedva izvukao živu glavu.

- Dok su projektili udarali, šrapnel leti i udara u moju glavu i nogu, kroz ruku. Sila udarca me bacila na drvo. Od srpske vojske svi su preživeli taj napad - kaže Spat i nastavlja:

- Gornja i donja vilica su mi slabe, a mišići stomaka raštrkani kao gumena traka. Od hrane smem samo pire da jedem, i to na slamčicu.

Dejan Petković, heroj sa Košara: I to mu je malo

Heroj sa Košara Dejan Petković za Srpski telegraf navodi kako je stranih plaćenika tamo bilo minimum 5.000.

- Bilo ih je iz Legije stranaca, mudžahedina, Al Kaide... Najmanje ih je bilo 5.000, ali po mojim saznanjima, i mnogo više od toga. Ubijanje iz snajpera bilo je svakodnevno. To što nema za lekove i što jede na slamčicu je božja kazna koja ga je stigla. A koliko je srpske dece poubijao, i to mu je malo - navodi Petković.

Profesionalnu službu Spat je započeo u američkoj vojsci 1980, a patroliranje zonom između Severne i Južne Koreje mu je bio prvi zadatak. Zatim je bio na službi u Hondurasu, a nakon toga u Panami do 1994. Posle četiri godine pauziranja, odlazi u Albaniju i na Kosovo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ratomir

17.04.2019 09:02

Crko dabogda u najvećim mukama, i pakao je malo za takvog izroda ljudskog roda.

Dragana

17.04.2019 09:27

E da je stvar o tako loše kao što priča ne bi bio ovako igranje. Bio je mršaviji i slabiji dok je obucavao Šiptare i pucao na Srbe..Još njega nije stigla Božija kazna. Stići će ga kad bude jeo sopstveni izmet i u istom ležao godinama!