Mrkonjić pozvao državu da pomogne da se sahrani Mira Marković "jer je tako red"

Autor: mondo.rs

Vesti

15.04.2019

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasni predsednik SPS-a i poslanik Milutin Mrkonjić smatra da država treba da pomogne oko sahrane Mirjane Marković, koja je umrla u Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

U Rusiji je juče u 77. godini preminula Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića i predsednica Jugoslovenske levice. 

Mrkonjić kaže da je, kada se govori o optužbama protiv Mire Marković, zapravo reč o marketingu.

- Ona jeste bila politički aktivista, jeste bila levičarka, žena britkog uma i oštrog jezika, jeste bila žena Miloševića i kao takva mogla je da ima uticaj i na donošenje odluka. Ali, odmah da razbijemo tu famu, ja sam na žalost u Hagu postao pravi prijatelj porodice Milošević. 

- Vreme je da se demantuju ti naslovi. Neću ja da govorim o tome, žena je umrla. Milošević je sve demantovao u intervjuu Novostima - rekao je Mrkonjić koji podseća da je Milošević tada jasno rekao da ni jednu državnu odluku nije donela njegova supruga, već državni organi.

Na pitanje da li misli da i danas, nakon svega, treba da brani porodicu Milošević, Mrkonjić kaže:

Foto: Tanjug

- Odbrana porodice Milošević nije odbrana od strane mene, već je red da kada umre državnik ili njegova žena posle 16 godina u izgnanstvu, da država pomogne. Van države je živela 16 godina, 12 godina njegova deca ne mogu na grob ocu - kaže on.

Mrkonjić takođe očekuje da, ukoliko deca Mirjane Marković i Slobodana Miloševića odluče da se njihova majka sahrani u Srbiji pored Miloševića, država bude ta koja će to omogućiti, odnosno da će omogućiti deci da sahrane majku i obiđu očev grob.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading