Evo kada se sudije vraćaju u Palatu pravde

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2019

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović nakon obilaska radova na rekonstrukciji zajedno sa direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke u Srbiji Dubravkom Negre, ukazala je da radovi teku po planu.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Palata pravde

Radovi na rekonsturkciji Palate pravde u Savskoj ulici u Beogradu, započeti u martu 2017. godine, trebalo bi da budu okončani tokom avgusta, a nakon vraćanja pravosudnih organa na staru adresu, na jesen se može očekivati i da počnu sa radom u potpuno modernoj funkcionalnoj pravosudnoj zdgradi.

Ministarka pravde Nela Kuburović nakon obilaska radova na rekonstrukciji zajedno sa direktorkom Kancelarije Evropske investicione banke u Srbiji Dubravkom Negre, ukazala je da radovi teku po planu i da je najveća pravosudna zgrada u Srbiji proširena za 10 odsto funkconalnog prostora, pa sada ima oko 26.000 kvadratih metara.

Na staru adredu u ovoj zgradi, tokom jeseni će se vratiti Viši sud u Beogradu, Više javno tužilaštvo, Prvo osnovno tužilaštvo i krivicno odeljenje Prvog osnovnog suda, rekla je Kuburović.

Ona je dodala da je kroz rekostrukciju povećan broj kabineta za sudije i tužioce, kao i broj sudnica u cilju povećanja efikasnosti rada pravosuđa.

- To znači da će sudije i tužioci moći da ročišta zakazauju češće. Samim tim stvaramo uslove za kraće trajanje postupaka. Verujem da će radovi biti završeni kako je planirano i da ćemo tokom jeseni moći da ozvaničimo početak rad Palate pravde - rekla je ministarka.

Dodala je i da će u toj, modernoj zgradi, biti smešten data centar, kao i nove instalacije koje će omogućiti funkcionisanje unapređenog informacionog sistema.

Biće takođe obezbeđeni uslovi za video i audio snimanje suđenja u svim sudnicama, a sve to će, kako je istakla ministarka, pospešiti rad ne samo sudova koji će u njoj biti smešteni već i svih sudova u Srbiji.

Napomenula je da će u Palati pravde biti smeštena i posebna odeljenja Višeg javnog tužilaštva i Višeg suda za brobu protiv korupcije, koja kako kaže, moraju da imaju najmoderniju opremu i koji imaju i najveći broj krivičnih predmeta u radu.

Planirano je da zgrada zadrži prvobitni izgled, uz adaptaciju kompletnog objekta i pristupnog platoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading