NIJE VIC: Šiptari pozvali Folksvagen da izgradi fabriku na Kosovu, a u pismu piše...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština je danas uputila poziv kompaniji Folksvagen da investira na Kosovu i Metohiji, preneo je danas prištinski portal Telegrafi.com

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Videla žaba da se konji kuju...

Portal prenosi pismo ministra trgovine i industrije Endrita Šalje, upućeno Upravnom odboru Folksvagena, u kojem stoji da "na osnovu informacija da kompanija planira investicije u jugoistočnoj Evropi, to ministarstvo i kosovska vlada žele da izraze svoju spremnost da služe u pravcu uvodenja te investicije na Kosovo".

Šalja u pismu navodi da Kosovo i Metohija zauzima 44. mesto u izveštaju Svetske banke za lako poslovanje i da je "zemlja sa najboljim geografskim položajem u regionu".

Prema pismu, dodaje se da su mlado stanovništvo i zakonska osnova glavni razlozi da Folksvagen investira na Kosovu.

Šalja se u pismu poziva, kao na dodatni argument, na "preferencije građana regiona u pogledu automobila". 

- Severna Makedonija i Albanija mogu se oceniti kao zemlje u kojima građani voze "mercedes", Srbija se može nazvati Fijatovom lokacijom zbog činjenice da tamo postoji fabrika. Kosovo se nesumnjivo može nazvati Folksvagenovim mestom, jer su vrlo popularni medu našim građanima. Verujem da imamo najveći broj "folksvagen" automobila po glavi stanovnika - piše Šalja, a prenosi Telegrafi.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading